سفارش تبلیغ
صبا ویژن
با دانشمندان همنشینی کن تا خوش بخت گردی . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :8
بازدید دیروز :2
کل بازدید :21581
تعداد کل یاداشته ها : 18
103/9/7
8:58 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
علیزاده[0]

خبر مایه
بایگانی وبلاگ
 
بهمن 90[12]

تاسیس

خانه سینما سال 1365 و در پس مصوبه مجلس مبنی بر اختصاص 2? ار درامد فروش سینما جهت بهبود وضعیت رفاهی و صنفی شاغلان سینما تاسیس شد. سه سال بعد هیات موسس خانه سینما با حضور مدیران دولتی راه اندازی شد.(فخرالدین انوار (معاون سینمایی وقت وزارت ارشاد)، سید محمد بهشتی (مدیرعامل وقت بنیاد سینمایی فارابی) و محمد مهدی حیدریان (مدیرکل نظارت و ارزشیابی). اولین هیات مدیره انتخابی در سال 1372 با حضور 19 صنف مختلف تشکیل شد. خانه سینما در یک نگاه خانه سینما به عنوان جامعه اصناف سینمای ایران، فعالیت خود را از سال 1372 آغاز کرد. در این سال اعضای هیات مدیره که از سوی مدیران وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شده بودند مسوولیت تاسیس این نهاد صنفی را برعهده داشتند. از زمان آغاز فعالیت خانه سینما به عنوان محل تجمع صنوف مختلف سینمایی، تا زمان اعلام تاسیس آن چهار سال طول کشید و این زمان شامل عضو گیری از اعضای صنف‌های مختلف سینما و معرفی بیش تر این نهاد به آن‌ها بود. به همین دلیل تاریخ فعالیت رسمی خانه سینما فروردین 1372 و زمان ثبت آن در اداره? ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری تهران مهر ماه 1372 ذکر شده‌است. از جمله اهداف اصلی تشکیل خانه سینما حفظ و صیانت از حقوق مادی و معنوی دست اندرکاران حرفه‌ای تولید، توزیع و نمایش هنر/ صنعت سینما و همچنین ایجاد امنیت شغلی و تامین اجتماعی و ارتقای سطح آموزشی و حرفه‌ای دست اندرکاران سینمای جمهوری اسلامی ایران است.

فعالیتها:

شورای داوری خانه سینما شورای داوری یکی از بخش‌های بسیار فعال خانه سینماست که شامل هفت نماینده منتخب از صنف‌های مختلف است و وظیفه اصلی آن رسیدگی و حل اختلاف میان اعضای صنوف سینمایی است. این شورا فعالیت خود را از سال 1375 آغاز کرده‌است


شورای صنفی نمایش این شورا (مرکب از نمایندگان انجمن سینماداران، اتحادیه تهیه کنندگان، کانون کارگردانان، نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نماینده هیات مدیره خانه سینما) وظیفه برنامه ریزی و نظارت بر نمایش فیلم‌های سینمایی، تعویض فیلم‌های روی پرده و تغییر گروه‌های سینمایی را بر عهده دارد. این شورای صنفی نمایش از سال 1381 در خانه سینما تشکیل می‌شود.

بانک فیلمنامه ایران بانک فیلم نامه ایران از سال 1377 برای صیانت از حقوق مادی و معنوی نویسندگان شروع به فعالیت کرده‌است بانک فیلم نامه به ثبت آثار نویسندگان آزادو صنفی می‌پردازد که متشکل از شورای 7 نفره عبارتند از: یک عضو به انتخاب معاونت سینمای وزار ارشاد اسلامی، یک عضو به انتخاب هیات مدیره خانه سینما دو عضو به انتخاب شورای مرکزی کانون فیلم نامه نویسان سینمای ایران دو عضو به انتخاب کانون کارگردانان سینمای ایران یک عضو به انتخاب شورای مرکزی اتحادیه تهیه کنندگان و تزیع کنندگان فیلم سینمای ایران که وظیفه تعیین سیاست و راهبرد این بانک و نیز رسیدگی کارشناسانه در خصوص اختلافات حقوقی و فنی فیلم نامه‌های ثبت شده در بانک را برعهده دارند

بیمه و رفاه واحد رفاه و بیمه، امور بیمه درمانی هنرمندان، طرح تکریم، طرح معمرین و نیز بیمه درمان تکمیلی و وام صندوق حمایت از هنرمندان را با دریافت معرفی نامه از صوف عضو خانه سینما به واجدان شرایط را پیگیری می‌کند


کتابخانه خانه سینما این کتابخانه با برخورداری از 14 هزار عنوان کتاب ایرانی و خارجی با موضوعات مختلف، یکی از غنی‌ترین کتابخانه‌های موجود در کشور در زمینه سینما است. علاقمندان هنر هفتم و دست اندر کاران و هنرمندان می‌توانند با حضور در این کتابخانه تاریخ سینمای ایران و جهان را مرور کنند. فعالیت این کتابخانه از زمانی آغاز شد که کتابخانه بنیاد سینمایی فارابی سال 1375 با 9 هزار عنوان کتاب به این مکان انتقال یافت. از سال 1377 تا به امروز نیز تلاش شده‌است تا این کتابخانه روز به روز ازمنابع کامل تری برخوردار شود، به طوری که هم اکنون بیش از 13500 عنوان کتاب ایرانی و حدود 500 عنوان کتاب خارجی با موضوعات مختلف از جمله سینما، تئاتر، ادبیات، تاریخ، جامعه شناسی، رمان و فلسفه و... در این کتابخانه نگهداری و عرضه می‌شود. علاوه بر کتاب، کلیه مجلات تخصصی سینمایی ایرانی نیز در کتابخانه به صورت آرشیو کامل وهمچنین دوره‌های دو ساله اخیر شش عنوان نشریه خارجی Screen- Sight & Sound- Make up-Cineaste – Film comment- موجود می‌باشد.Variety اعضای کتابخانه همچنین می‌توانند از خدمات اینترنت کتابخانه به صورت رایگان استفاده کنند. شرایط عضویت: -درخواست عضویت -تصویر کارت ملی یا کارت دانشجویی یا صنفی -دو قطعه عکس -پرداخت حق عضویت(اعضای خانه سینما و دانشجویان سینما 2000 تومان، دانشجویان غیر سینمایی 4000 تومان، و افراد آزاد 10000 تومان) ساعات کار: کتابخانه خانه سینما به غیر از روزهای پنجشنبه و جمعه، هر روز از ساعت 9 الی 18آماده ارائه خدمت به مراجعه کنندگان می‌باشد. سالن نمایش و اجتماعات خانه سینما این قسمت نیز از دیگر بخش‌های فعال خانه سینماست که پس از بهینه سازی فضای نمایشی موجود و ارتقای سیستم تصویری و تجهیزات صوتی دال دیجیتال همواره آماده برگزاری گردهمایی‌ها و مجامع عمومی اصناف است و در زمان برگزاری جشن سینمای ایران پذیرای داوران جشن سینمایی است.

جشن سینمای ایران: - خانه سینمای ایران با برگزاری جشن سینمای ایران به بهترین‌های رشته‌های مختلف سینمایی که توسط خود اهالی سینما قضاوت می‌شود تندیس شایستگی اهدا ء می‌کند. تکریم و نکوداشت سینماگران از دیگر فعالیت‌های است که در طول سال توسط خود سینماگران بمنظور پاسداشت خدمات آنان به انجام می‌رسد.

جشن کتاب سال سینمای ایران -برگزاری جشن کتاب سال سینمای ایران بمنظور گرامی داشت کوشش‌های عرصه فرهنگ مکتوب سینمای ایران از دیگر فعالیت‌های خانه سینما ست.

کارگروه امور اصناف بمنظور رسیدگی به اعتراضات و شکایات افراد از صنوف سینمائی، کارگروه امور اصناف مسئولیت بررسی شکایات واصله و رسیدگی به آنها به حل و فصل اعتراضات برعهده دارد.


90/11/29::: 4:59 ع
نظر()